Benvingut a la teva comunitat de veïns online
Captura

El 2016 baixa la retenció del lloguer al 19%

18/12/2015

D’acord amb les modificacions dels tipus de retenció aprovats a la darrera reforma fiscal, i la seva modificació del passat juliol, recordem a partir del proper 1 de gener de 2016, el tipus de retenció aplicable als arrendaments o sotsarrendaments de béns urbans és del 19%.

No s’han d’aplicar impostos a totes les factures de lloguer. En cas que l’arrendament sigui destinat com a residència habitual i permanent per part de l’inquilí, el lloguer no ha d’incluore impostos: ni IVA, ni IRPF.

Quan l’arrendament és d’un bé immoble d’ús diferent al d’habitatge, com ara per a local comercial, oficina, despatx professional, etc. , existeix l’obligació per part de l’arrendador (el propietari) d’emetre una factura a l’inquilí incloent els impostos d’IVA i IRPF.

L’impost del Valor Afegit (IVA) en les factures de lloguer de béns immobles està fixat en el 21%. En cas de les retencions d’IRPF, des del 1 de gener de 2015 s’havia d’aplicar el 20%, que va passar a ser del 19,5% a partir del 12 de juliol de 2015. A partir de 2016, està pervist que aquesta retenció sigui del 19%.

Tens propietats per llogar? Nosaltres et trobarem el millor llogater!

Porta’ns els teus lloguers per administrar i et regalem 1 any gratuït de l’assegurança de lloguer Garantit

Truca al 972 416 413 i t’informarem o contacta’ns a través del formulari web

Els articles més recents

Més entrades

Fes la teva cerca


Segueix-nos i subscriu-te

Amb la garantia de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona

PROPIGEST C/ Emili Grahit, 37 Tel. 972 417 200 - info@propigest.com